Työpisteen lukeminen tekee hyvää jaksamiselle

“Olisi hyvä, jos ihmiset pystyisivät leveilemään sillä, että he lopettivat työpäivänsä ajoissa ja lähtivät merenrantaan syömään jäätelöä.”

TTL:n tutkimusprofessori Jari Hakanen

tyopiste.fi

Tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan ihan henkilökohtainen hehkutus:

Työterveyslaitoksen ylläpitämä verkkolehti, Työpiste, ansaitsee tulla kaikkien hammaslääkäreiden tietoon. Lehti kertoo muun muassa työelämässä jaksamisesta, tietotyöstä, kognitiivisesta kuormasta ja työn imusta. Työpisteen artikkeleissa kerrotaan konkreettisesti, miten työkaverin ovelle mennään kysymään neuvoa (aiheuttamatta kollegalle suurta stressiä), ja miten oma työ keskeytetään terveellisesti. Ohjeet ovat selkeitä ja heti käyttökelpoisia, mikä tekee Työpiste-verkkolehdestä niin mainion henkisen kumppanin jokaiselle hammaslääkärille.

Lehden lukeminen on vieläpä maksutonta!

Mistä työpiste.fi:n lukeminen sitten kannattaa aloittaa? Tässä 5 omaa lemppariani:

23.11.2017 julkaistussa jutussa erikoishammaslääkäri Petra Timonen kertoo, miten palautuu työpäivän aikana ja vapaa-ajalla.

8.11.2016 julkaistussa jutussa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen kertoo, millaista on palveleva johtaminen. Koska jokainen hammaslääkäri, joka tekee töitä hammashoitajan kanssa, on ainakin oman pienen tiiminsä johtaja, aihepiiriin perehdyttävä juttu sopii tiivistelmineen vaikka huoneentauluksi.

Luonnon havainnointi tekee myös hyvää jaksamiselle. Kunhan tunnistaisi nämäkin jäljet.

5.11.2019 julkaistussa artikkelissa kumotaan uneen ja unettomuuteen liittyviä haitallisia uskomuksia. Tämän jutun jälkeen on paljon luottavaisempi ja pärjäävämpi olo, vaikka tuntisi väsymyksen painavan rikkonaisen yön jälkeen. Lohdullista luettavaa kaikille hammaslääkäreille, joilla yöunet eivät aina mene nappiin, ja epäilys töissä pärjäämisestä kalvaa mieltä.

1.8.2017 on julkaistu juttu, jossa opetetaan konkreettisesti, miten työpaikasta saa aivoille terveellisemmän ja turvallisemman. Itse otin artikkelin rohkaisemana käyttöön hyvän keskeyttäjän opit, ja toivon, että se auttaa kollegoita jaksamaan työssään paremmin ja tekemään meidän kaikkien työstä tuotteliaampaa. Terveyskeskuksissa on juuri nyt suuri riski ärtyä, väsyä ja unohdella, jos aivokuormaa ei laiteta kuntoon. Artikkelin kanssa voi lähestyä turvallisin mielin koko työyhteisöä ja esimiestä.

18.6.2019 julkaistu kirjoitus käy läpi kuusi myyttiä työuupumuksesta. Jutussa tutkimusprofessori Jari Hakanen kumoaa näitä myyttejä ja kertoo, mitä tieteellinen tutkimus tietää työuupumuksesta. Tämä kannattaa lukea! Jutusta selviää muun muassa, johtuuko nuorten hammaslääkärien työuupumus liian kovasta työnteosta ja liian suuresta intohimosta työhön (spoiler: ei suoraan ja ei niinkään).

Published by hammastemonen

Olen 36-vuotias hammaslääkäri. Työskentelen kliinikkona ja esimiehenä julkisella sektorilla. Kirjoitan Suomen Hammaslääkärilehteen avustavana toimittajana. Arvomaailmaani kuuluu potilaiden mahdollisuus hakeutua korkealaatuiseen hammashoitoon lähtökohdistaan riippumatta. Ajatukset ovat omiani. hammastemonen@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: