Mitä Kainuu tekee hammaslääkärille

Tasainen arkinen työ voi olla hammaslääkärin oma flow-festari. Työn flown.

Kainuu on hyvä valinta, jos pitää terveyskeskushammaslääkärin työstä.

Mainos. Kirjoittaja työskentelee Kainuun Sotella.

Meitä on paljon, jotka olemme tulleet muualta. Espanjasta, Tukholmasta, Oulusta, Pohjanmaalta, Turusta.

Kun kuulin ensimmäisen kerran Sotkamosta, luulin sen sijaitsevan jossakin Mikkelin naapurissa. Luulo heitti 365 kilometriä, ei enempää. Mutta onko Kainuu kaukana vai keskellä? Minun vastaukseni on ehkä yllättävä.

Kainuu on hammaslääkärille avokätinen ja vauras. Se vaurastuu koko ajan. Vauraudella tarkoitan työssä kertyvää pääomaa, mutta toki palkkaakin.

Keskeinen on aina ihmisten mielestä sijanniltaan se, joka on edistyksellinen, saavutettava ja vauras. Keski-Afrikan tasavalta on keskellä Afrikkaa, keskellä maapallon pintaa napojen välillä mitattuna, mutta ei silti keskellä. Sveitsi on jo enemmän keskellä, ja Köpis enemmän kuin Reykjavik.

Jos osallistuisin Hesarin Minä väitän -sarjaan, sanoisin, että Kainuu on terveyskeskushammaslääkärille keskellä. Täällä on luettu ja kuultu niistä asioista, joita tk-hammaslääkäri kaipaa. Isoissa kaupungeissa sinne muuttavien ja siellä pysyvien toiveet johtavat pilvenpiirtäjien, moottoriteiden, pyöräteiden, puistojen ja lentokenttien rakentamiseen ja kaavoittamiseen. Kainuussa on rakennettu urapolkuja, joita kyselyissä ja tutkimuksissa hammaslääkärien tiedetään kipeästi kaipaavan. Myös uusia oikeita seiniä on tulossa: Sotkamon ja Kuhmon sotekeskuksissa näkyy kymmenien ihmisten toivomuslista. Työpaikallani on rakennettu kaupunkien puistojen tapaan myös virkistystä ja palautumista. Vaikka potilaita on jonoiksi asti, kysyntä on suurta, niin tarvitsemme myös mielen puistoja. Niitä, joihin voi mennä hengähtämään ja virkistäytymään, vaikka kaupunki ympärillä sykkii.

Kuva: Kainuussa luonto on lähellä, tiet ruuhkattomat ja lumen valaisema talvi. Ananas ei kasva, mutta suovehkan hedelmä tekee vaikutuksen.

Google ei (vielä) löydä Kainuun jatkuvan työn flow -festivaalin ohjelmaa eikä kaavoitussuunnitelmaa, mutta esittelen siitä paloja tässä.

Kainuun vetovoima on vahvistunut viimeisten vuosien aikana. Kandin sanoin: “En olisi parempaa kesäkandipaikkaa voinut toivoa. Joko teidän ensi kesän käytännön harjoittelun paikat on haettavissa?”

Tänä kesänä käynnistyi kandien mentorointiohjelma. Sama hoitola, pysyvät kaverit kokemassa yhdessä ekaa kandikesää. Mentori, joka on koko ajan käytettävissä. Satoja, satoja WZC00-konsultaatiokoodeja.

Ensi kesänä mentoritukikohdat perustetaan Kuhmoon ja Kajaaniin. Kandien ja käytännön harjoittelijoiden kesä kokoaa yhteen yhdessä töihin hakeneita kaveruksia ja uusia tuttuja. Konsultaatiokoodeja taas sadoittain, yhdessä tulkittuja apikaalikuvia, yhdessä etsittyjä kanavia, yhdessä pintaan kaivettuja juuria.

Joka torstai pidetään Ajankohtaiset Teamsissa, avoin kutsu, saa tulla kuulolle jos ehtii. Enemmistö sadan ammattilaisen porukasta tulee. Kyseessä ei ole mediatalo, mutta kyllä Annin Ajankohtaisilla oma pieni toimituskunta on. Joka viikko pikaiset uutiset, kaikille hammaslääkäreille, hoitajille ja suuhygienisteille yhtä aikaa 7 kuntaan. Ei joka päivä kesken kirjausten keskittymistä häiritseviä sähköposteja, vaan yhä tietoisemmin keskitetty uutiskirje saatesanoin “Lue tämä, niin et missaa mitään erityisen tärkeää.”

Vuoden 2023 alusta kokeilemme, mitä tapahtuu, kun hoitoloihin laskeutuu täydellinen työrauha. Joka tiistai esimies lupaa olla lähettämättä sähköpostia, palavereita ei pidetä, keskiössä on aivan tavallinen työpäivä, jossa on hoitaja, lääkäri ja potilas. Miltä tuntuu, kun ei ole metatyötä, vaan kaikki on valmiina, tarjottimet valmiiksi kasattuina, ja maailman kiire ja jonot ovat aivan jonkun toisen päänvaiva? Kuplapäivän fiiliksiä seurataan ja mitataan kevään ajan.

Kuvakollaasissa yllä vasemmalla: Kesäkandit 2022 perehdytyspäivän lounastauolla.

Mitä tapahtuu jo tänä syksynä, kun tulet töihin ja saat automaattisen ilmoituksen, että olet onnistunut jossakin erityisen hyvin? Eilen oli tavallinen syyskuinen päivä. Käsittelin 1 saapuneen PosiPro-ilmoituksen ja tein toissapäivänä itse kaksi. Syitä tunnustukselle on pilvin pimein, ne auttavat oman vahvuuden löytymisessä. Ei tarvitse olla tietynlainen, on älyttömän monta tapaa olla hyvä hammaslääkäri. Olenko minä se lääkäri, jonka kirjaaminen auttaa kollegoitakin noin hyvin? Siitä tuli PosiPro. Se, että tarjouduin päivystämään toisessa ihoitolassa, oli isompi juttu kuin osasin kuvitella, sain siitä onnistumisilmoituksen. Se, että kaivoin kandiaikaiset luentomuistiinpanot ja löysin toimivan tapaturmalausunnon fraasin, johti kiitoksiin niin vakuutusyhtiöltä kuin lääkäreiltä. PosiPro tuli. Hammashoitaja, joka oli valmistellut lempeät ekat työpäivät pitkän poissaolon jälkeen palaavalle hammaslääkärille, sai PosiPron työkaveriltaan. Suuhygienisti, joka huomasi kuvantamistutkimuksen laatupoikkeaman, sai PosiPron.

Jotta suunta olisi vielä ylöspäin (sen on oltava), saimme tänä vuonna jotain tärkeää. Aivan erityisen tärkeää nuorille hammaslääkäreille. Työhyvinvoinnin oman asiantuntijahammaslääkärin.

Euroopan Unionilta keväällä anottu hankerahoitus mahdollisti sen, että yksi lääkäri on koko syksyn ajan viikoittain seuraamassa työhyvinvointia. Viikoittaisten QuestBack-kyselyiden keskiarvo kieppuu 8,5 ja 9:n välillä. Se näyttää nousevan viikko viikolta. Mitä ihmettä tapahtuu? Ihme se ei ole vaan työtä, josta minullekin näkyy vain jäävuoren huippu. Asiantuntijahammaslääkärin työajasta ainakin neljännes kuluu lukemattomien työhyvinvointijohtamisen materiaalien lukemiseen, interventioihin ja lääkärien, hoitajien ja suuhygienistien tarkkaan kuunteluun. Joskus interventiot ovat lähes näkymättömiä, mutta juuri ne selittävät, miksi työhyvinvointipisteet hipovat ysiä.

Ensimmäiset vaikutukset alkoivat näkyä helmikuussa. Koronaepidemian pahimmissa vaiheessa osa työntekijöistämme oli siirtynyt töihin koti- ja laitoshoitoon. Kun he palasivat kotihoitolaansa Sotkamossa, heiltä kysyttiin, millainen työtehtävä olisi raskaiden poikkeusviikkojen jälkeen toiveissa: haluatko ajanvaraukseen, taustatöihin tai avustamaan hammaslääkäriä? Miten palaudut parhaiten?

Google, et löydä vielä kaikkea sitä, mitä asiantuntijahammaslääkärimme työkalupakissa on, mutta mittauksemme näyttävät, että siellä on enemmän kuin vatupassi ja kuusiokoloavain. Asiantuntijahammaslääkärin työ on Kainuun vetovoimaisuuden keskeisimpiä tekijöitä seuraavien vuosien ajan. Kuin Keskuspuisto New Yorkin asukkaille. Vihreä, rauhoittava tila, jossa ylikierroksilla käymisen riski on yhä pienempi. On tilaa hengittää.

Kuvassa oikealla: työhyvinvoinnin asiantuntijahammaslääkäri Noora Riikola.

Jos kiinnostuit Kainuun tavasta kohdata hammaslääkäri, ole yhteydessä.

Uusia vakituisia työpaikkoja haussa 16.9.2022 alkaen.

Työhyvinvointi ja Sotkamon rekrytoinnit: Noora Riikola, etunimi piste sukunimi @kainuu.fi

Kaikki avoinna olevat hammaslääkärin työpaikat Kainuussa: Anni Temonen, etunimi piste sukunimi @kainuu.fi

Published by hammastemonen

Olen 36-vuotias hammaslääkäri. Työskentelen kliinikkona ja esimiehenä julkisella sektorilla. Kirjoitan Suomen Hammaslääkärilehteen avustavana toimittajana. Arvomaailmaani kuuluu potilaiden mahdollisuus hakeutua korkealaatuiseen hammashoitoon lähtökohdistaan riippumatta. Ajatukset ovat omiani. hammastemonen@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: